Nouve

Блог за аматьорски изпълнения

Netinfo излезе на печалба през 2010

Оценете
(3 гласа)

Нетинфо АД излезе на печалба през 2010 г., след няколко години на червено. Приходите са нарастнали със скромните 39 хил. лв., но същественото намаление на разходите (идващо вероятно най-вече от VBOX7), обръща резултатите на компанията. Най-съществено е намалението на разходите за персонал от 3,576 хил. лв. през 2009 г. до 2,788 хил. лв. през 2010 г. Намаление на разходите има и във външните услуги, амортизации и други, но не чак от толкова съществено значение.

В разходите за външни услуги, за пръв път се появяват "разходи за групова такса", което вероятно са плащания към компанията майка за ползване на know-how, технологии и др.

Интересен е фактът, че след 31 декември 2010 г., Санома е придобила 100% от Нетинфо, превръщайки дружеството в ЕАД.

Групата е записала и 205 хил. лв. обезценки на инвестиции през 2010 г., като те включват и продажбата на дружествата (или дяловете в тях) на Амекси ЕООД, Намерими АД, Ксениум ООД (svejo.net).

Резултатите от тези продажби са както следва: Амекси: 144 хил. лв. загуба, Намерими и Ксениум: 82 хил. лв. печалба (през предходни години тези инвестиции са били изцяло обезценени). Напълно е отписана и инвестицията в Прометеус АД, в размер на 75 хил. лв.

* Данните са от консолидирания финансов отчет.

Нуве

Нуве

Нуве е блог за технологии, интернет, компании и реклама. От всичко по малко от погледа на един аматьор.

Уеб сайт: nouve.info Е-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.