Nouve

Блог за аматьорски изпълнения

La Redoute отряза българския пазар

Оценете
(4 гласа)

Френският онлайн магазин La Redoute вдигна цените си за България, стана ясно от Фейсук страницата им. Начисляването на 20% такса върху поръчката, буквално вбеси и отчая редица български потребители.

Във форума на BG-Mamma, както и в страницата на La Redoute, редица техни клиенти са бесни, като някой дори цитират, че сумата, която DHL взема за доставка е 1 евро. Последното е доста съмнително, но не и невъзможно.

Вероятните причини за това решение могат да бъдат няколко:

  • Множество поръчки с ниска себестойност, което е минимизирало печалбите на La Redoute;
  • Свръхползване на промо кодове за безплатна доставка или допълнително намаление;
  • Увеличение на цената на транспорта, заради увеличението на цената на петрола (малко вероятно, защото промяната изглежда касае само България или България и минимален брой други държави);
  • Множество върнати поръчки, което генерира допълнителни разходи;
  • Измами при плащанията.

Във всеки случай, каквато и да е причината за това увеличение, то ще предизвика отлив на клиенти в онлайн магазина La Redout.

Редица клиенти ни уведомиха, че смятат да сезират КЗД и КЗП, тъй като това е дискриминационен подход, в иначе свободната икономическа зона на ЕС. Интересното е, че доставка до Непал е по-евтина.

Според читателите на BG-Mamma, таксата, както и безплатната доставка са въведени заради множество покупки на промоционални стоки (за по 1 евро) и едновременно ползване на промо код за безплатна доставка.

Нуве

Нуве

Нуве е блог за технологии, интернет, компании и реклама. От всичко по малко от погледа на един аматьор.

Уеб сайт: nouve.info Е-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.