Nouve

Блог за аматьорски изпълнения

Chrome задмина IE8 през юни

Оценете
(1 глас)
Google Chrome Google Chrome

Статистиката на W3SCHOOLS показва, че през юни, браузъра на Google - Chrome е задминал последната версия на Internet Explorer като пазарен дял.

Google Chrome са ползвали 15.90% от потребителите, а Internet Explorer 8, едва 15.70%. Въпреки това, кумулативно всички версии на Internet Explorer държат 32.20% от пазара на браузърите, като кошмарната версия 6, все още се ползва от 7.10% от интернет потребителите.

Mozilla Firefox е лидер, като 46.60% от потребителите се доверяват на него за използване на интернет. При Safari на Apple и Opera, почти няма промяна спрямо предходния месец и те запазват пазарен дял от порядъка на 2-3%.

Тествайки последната бета версия на Mozilla Firefox, останах с усещането, че те се опитват максимално да се доближат до Chrome като ползваемост и скорост. Донякъде са успяли, но до финалната версия има още доста време и е възможно много неща да се променят.

Именно заради доста по-бавната си скорост на зареждане е критикуван Firefox, който по параметри на ползване на RAM и стартиране се доближава до Internet Explorer.

Нуве

Нуве

Нуве е блог за технологии, интернет, компании и реклама. От всичко по малко от погледа на един аматьор.

Уеб сайт: nouve.info Е-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.