Nouve

Блог за аматьорски изпълнения

Странни реклами от EasyAds

Оценете
(1 глас)

Компанията EasyAds очевидно страда от липса на рекламодатели, защото към 22:00 днес забелязах, че в един от най-големите им издатели се върти предимно социална реклама. Всъщност в това, че се върти социална реклама няма нищо лошо, проблема е, че в големи рекламни блокове, тя излиза 4 пъти, а другите две реклами отново са повтарящи се. Освен това на въпросната страница (същата), бе налице още един блок, в който социалната реклама се показваше 2 пъти, а другия рекламодател още веднъж.

Рекламно каре на EasyAds

 

Според мен компанията трябва да намери решение на този проблем или като включи допълнителни социални реклами и по този начин да се намали дублиращия ефект или поне да разнообрази различните кампании и да се показват различни текстове.

Всъщност това не е проблем само на EasyAds, а на цялата индустрия в България, по-точно какво да се показва ако не са налице достатъчно рекламодатели. Големите компании като Инвестор.БГ и Нетинфо са разрешили проблема с излъчване на вътрешна реклама. Но групи като WMG, които разчитат основно на външни фирми, които да продават рекламата (такива като EasyAds) определено ще продължават да изпитват затруднения с приходите си.

Може би докато пазара в България достигне необходимите обеми е необходимо да се сегментира и нискобюджетна ниша, която да поне да пълни подобни дупки. Като цяло това не е проблем на една компания, а на целия пазар в България.

Нуве

Нуве

Нуве е блог за технологии, интернет, компании и реклама. От всичко по малко от погледа на един аматьор.

Уеб сайт: nouve.info Е-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.