Nouve

Блог за аматьорски изпълнения

Информация

Информация

Информация (5)

Имплантирането на зъби е най-съвременната и най-предпочитана технология за компенсиране на липсващи зъби и тяхното протезиране.

Самата дентална процедура не е никак лесна и изисква не само изключителна компетентност от страна на денталния лекар, но и много добра предварителна подготовка.

Сериозното отношение от страна на пациента е от значение за успешната имплантация. От него зависи до каква степен ще осигури така необходимата стерилност и грижа за устната кухина, които са задължителни преди и след денталната имплантация.

Кои са капаните при имплантирането на зъби?

Капан №1 - неглижиране препоръките на стоматолога

Процесът на поставяне на импланти преминава през няколко етапа и един от капаните, в които може да се попадне, е неспазването на препоръките на лекаря по време на тези етапи.
Наред с отличната зъбна хигиена, пациентите трябва да спазват диета и да приемат медикаментите, изписани им от денталния специалист.

В противен случай, рискуват имплантацията да се окаже неуспешна, имплантът да бъде отхвърлен или продължителността на неговото използване да бъде съкратена.

Капан №2 - пропуснато предварително лечение на зъбите и венците

Важна част от предварителната подготовка за поставяне на импланти е лечението на кариеси, възпалени венци и почистването на зъбната плака и зъбния камък.

За да се удължи живота на протезата е необходимо да се обърне специално внимание на постигането на среда, лишена от микроорганизми. За целта трябва да се почисти зъбния камък, включително и този под венците, да се отстранят плаката и налепите по зъбите, да се приемат медикаменти, които ще предотвратят риска от възпаления. Ако се налага, се прави и хирургическо лечение.

Капан №3 - лоша орална хигиена

Лош капан, в който пациентите могат да попаднат след поставяне на импланти, е липсата на необходимите грижи за хигиената на устната кухина. След процедурата по протезиране със зъбни импланти е необходимо пациентите да приемат антибиотици, за да не се стигне до възпалителни процеси. Наред с антибиотиците, пациентите приемат обезболяващи медикаменти.

Хигиената и грижата за устната кухина, след поставяне на зъбни импланти, трябва да бъде много стриктна. Измиването на зъбите с мека четка сутрин и вечер е задължително, защото през нощта слюноотделянето е значително по-малко и се увеличава риска от размножаването на бактерии в устната кухина.

През първите две седмици на имплантацията, пациентите трябва да полагат специални грижи за хигиената като внимават да не наранят мястото на имплантите и шевовете. Наложително е използването на антисептичен разтвор за изплакване и почистване на зъбите поне 2-3 пъти на ден.

Независимо от това дали имате изкуствени или естествени зъби, вие трябва да ги поддържате много добре и да полагате стриктни грижи за тяхната хигиена. Почистването с четка и паста за зъби трябва да става поне по два пъти на ден. Хората с импланти трябва да използват всички стоматологични средства за отлична орална хигиена.Използването на дентален конец е едно от тях. Почистването става с възвратно-постъпателни движения като конеца се прекарва през междузъбното пространство, за да се отстрани плаката и остатъците от храна. В противен случай, между зъбите се натрупват налепи и се развиват микроорганизми, които могат да бъдат причина за лош дъх, възпаления на венците, намаляване на трайността на имплантите и увреждане на съседните зъби.

Капан №4 - не променяте хранителните си навици

Хранителният режим на пациентите също трябва да бъде съобразен с препоръките на лекаря, тъй като някои храни могат да травмират мястото, да причинят раздразнение на венците или да не доставят достатъчно витамини и минерали на организма. Ето защо, за по-бързото възстановяване след процедурата се препоръчва диета с богата на витамини и минерали храна и съставена основно от меки и течни храни, които не дразнят лигавицата на устата.

Подходящото бижу може изцяло да трансформира визията на една жена. Качествените дамски колиета придават завършеност на тоалета, подчертават женствеността и естествената красота.
За да се възползваме от това свойство на красивите украшения и за да постигнем съвършената визия, е необходимо да проявим усет към детайла и да се научим как да съчетаваме правилно отделните елементи от тоалета. А това не е никак трудно, просто има няколко особености, с които трябва да се съобразим.

Сребърно колие с камъни

Когато подготвяме тоалета си за работа, най-важното нещо, което трябва да имаме в предвид, са фирмените правила за носенето на бижута в работна среда. Всеки работодател има собствени изисквания за работната визия на своите служители, най-вече съобразно естеството на извършваната дейност. Особено при работа с машини, едно по-обемно украшение може да стане причина за трудова злополука. Ако работите в офис е по-подходящо да заложите на семпли и изчистени бижута, които няма да ви пречат и ще допринесат за едно по-делово излъчване. Например, едно късо сребърно колие с нежна висулка, би било идеално. Не е препоръчително в работна обстановка да се носят прекалено обемни и цветни украшения, както и колиета с камъни, тъй като може да загубите някой от камъните в процеса на работа.

Разбира се, през свободното си време може да носим и комбинираме бижутата спрямо личните си предпочитания и стила ни на обличане. В крайна сметка, облеклото е един от най-добрите начини да изразим своята индивидуалност. Дори може да превърнем някое конкретно бижу в наш отличителен белег и запазена марка.

Не е необходимо да носим скъпи и пищни аксесоари, за да направим добро впечатление и да приковем вниманието на околните. Най-важното е украшенията да бъдат правилно подбрани и съчетани с вкус.

Как да съчетаем колиетата с камъни?

  • Ако сме избрали пищно колие с камъни или с ярки цветове, то в никакъв случай не бива да го носим с дрехи, които са окичени с пайети, камъни, метални детайли или са с животински принтове, обемни щампи и надписи, искрящи цветове.  За такъв тип бижу, най-подходящо е семплото едноцветно облекло, най-добре в пастелни тонове или черно, сиво, тъмносиньо.
  • По-нежните и дискретни колиета подхождат на богати и бляскави официални тоалети, при които само ще допълнят тържествената визия.  Едно изящно златно колие е перфектното допълнение към всеки изискан тоалет.
  • Дължината на дамското колие и формата на медальона, трябва да се изберат спрямо формата и дълбочината на деколтето. Обемните колиета стоят най-добре на V-образно деколте, на дрехи с „паднали рамене” и рокли без презрамки. Колиетата с дълги верижки са най-подходящи за свободни рокли, широки блузи или блузи и ризи с висока яка.
  • Освен с тоалета, задължително трябва да внимаваме и как съчетаваме колието с други бижута. Не е приемливо да се носят едновременно бижута от различен тип и материал.
  • Трябва да се избягва и натрупването на аксесоари, защото това говори за липса на вкус, дразни окото и вместо да подчертаем дрехите и естествената си красота, ние ще ги скрием. Баланса при носенето на бижута се постига с правилното им комбиниране. Пищното колие може да се съчетае с пръстен и нежни, малки обеци, а ако сме избрали обемни или висящи обеци, една гривна е напълно достатъчна.

За наше улеснение, производителите на бижута предлагат богато разнообразие от комплекти, които включват дамско колие, обеци, пръстен и гривна.

В условията на пазарна икономика става все по трудно един бизнес да остане стабилен на пазара.

Много дружества не успяват да се преборят с конкуренцията и пристъпват към крайни решения - стартиране на процедура по ликвидация и заличаване на фирма.

При различните видове търговски дружества тези процеси протичат сходно, но има и някои съществени различия. Ще обърнем внимание на ЕТ, тъй като това е втората най-широко разпространена форма на правна регистрация в България, след ЕООД и ООД.

 

Как протича процедурата по закриване на Едноличен Tърговец?

 

Причните за достигането до решение по заличаване на ЕТ могат да бъдат не само нестабилността на пазара и липсата на печалба от дейността на предприятието. Такава необходимост може да настъпи при смърт на лицето, собственик на бизнеса, като наследниците не желаят да развиват дейността и пристъпват към заличаване на фирмата от ТР или в случай, че решавате да се занимавате с друго.

Процедурата при ЕТ е сравнително по-улеснена от тази при ООД и ЕООД - тук се спестява нуждата от генерално решение на съдружници за пристъпване към закриването, тъй като тук собственикът е един.

  1. Процедурата започва с получаване на необходимото удостоверение от страна на НОИ - удостоверение по чл. 5, ал. 10 от КСО, след уведомяването на институции за прекратяване дейността на фирмата и предаване на архивна документация и разплащателни ведомости за персонала, който е бил осигуряван. Това условие е задължително, тъй като в отговор НОИ издава удостоверение, което е приложимо към документацията, предавана към ТР.
  2. Следва подаване на Заявление за вписване на обстоятелства относно едноличен търговец – А1. Подаването на Заявление за дерегистрация на фирма по ЗДДС, в случай че фирмата е била регистрирана по ЗДДС, трябва да се осъществи в 14-дневен срок от заличаването на фирмата. Към приложимите книжа следва да се добави и Декларация за истинност, както и документ, че е внесена необходимата държавна такса за промяна на обстоятелства.
  3. Липсата или наличието на задължения към кредитори при ЕТ, ООД и ЕООД е ключов фактор. Докато при наличието на такива при ООД процедурата по закриването на ООД се утежнява, тъй като тези задължения трябва да бъдат премахнати в ликвидационният срок, за да се заличи напълно от Търговския регистър, а в случай че не успее, се преминава към обявяване на несъстоятелност. При ЕТ не е точно така. Тук лицето-собственик носи отговорност като физическо лице-титуляр пред кредиторите. Юридическата му регистрация като ЕТ му разрешава да извършва търговска дейност. Това означава, че ЕТ може да бъде закрито и в случай че има задължения. При ЕООД и ООД нещата са доста по-сложни. Там отговорността е с цялото имущество на фирмата, но не само с юридическата ѝ регистрация, а и с дяловото участие на съдружниците в нея. Това допълнително усложнява процедурата.

Предвидените в закона условия на така създалите се обстоятелства по ликвидация на ЕООД и ООД или в случая, който разгледахме, за закриване на фирма ЕТ, предвижда подготовка на изрядна документация, за да се завърши цялостния процес успешно. Бихте могли да се възползвате от услугите на адвокатска кантора, които биха ви съдействали при цялостната организация по закриването на фирма, оказвайки ви професионална помощ. Така бихте си спестили много нерви, чакане по опашки и грешки, заради които може да се наложи да плащате допълнителни държавни такси.

Настоящите правила за ползване на уеб сайта Nouve.Info, се отнасят за всеки един посетител.

Всички текстове, изображения и друга информация, публикувани в сайта, са собственост на техните автори, освен ако в самата публикация не е посочено друго, и са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права, както и всички нормативни актове.

Nouve.Info не носи отговорност за текстове, изображения и друга информация, публикувани от потребителите, като Nouve.Info си запазва правото да премахва или редактира информация, която е публикувана от тях.

Коментари с рекламна или SEO цел или биват изтривани или адресите в тях биват премахвани или заменяни с други!!! Коментарите се очаква да бъдат от хора, а не от компании или "изолации Варна".

Използването на информация от сайтове на Nouve.Info чрез RSS канал е разрешено в случай, че това не нанася вреди на Nouve.Info и ясно бъде посочено с име на сайта и линк към него, от който е взет материала.

Nouve.Info си запазва правото по всяко време да прекрати предоставянето на материали чрез RSS канал, без да е необходимо предварително известие.

Копиране, използване и възпроизвеждане на информация от сайта Nouve.Info, без знание и съгласие от Nouve.Info, е забранено и се преследва по законов ред.

Лице, което нарушава гореизброените общи условия и разпоредби, носи административна, гражданскоправна и/или наказателна отговорност за своите действия и/или бездействие.

Всеки един посетител на уеб сайта Nouve.Info, регистрирайки се или коментирайки статии в него, се съгласява с тези правила. Всеки абонирал се за информационния бюлетин на Nouve.Info се съгласява да получава е-мейл съобщения, които може да съдържат информация, която администраторите на сайта са преценили, че трябва да бъде изпратена, включително рекламни съобщения. Тези е-мейл съобщения са поискани по смисъла на Закона за електронната търговия и във всяко едно от тях има обяснение как можете да откажете да ги получавате за в бъдеще.

За мен

Създадох Nouve.Info, за да мога в този блог да разглеждам интернет технологиите, които ме вълнуват. Не претендирам да разбирам, нито мнението ми да е меродавно. Ще публикувам тук това, което ми е интересно и ме вълнува, нищо повече, нищо по-малко.

Блогът ще разглежда развитието на големите портали в България, големите компании, които стоят зад тях, CMS системи, форуми, сайтове и какво ли друго не.