Nouve

Блог за аматьорски изпълнения

Инвестор.БГ с любопитни цифри

Оценете
(3 гласа)

Сайтът на Инвестор.БГ за групово пазаруване публикува интересна цифра: "Ние сме 370 331 щастливи българи". Цифра, която иде да покаже най-вероятно броя на потребителите в сайта или поне оставя такова внушение в посетителите. Което разбира се се оказа, че не само не е вярно, а е невъзможно.

Отвъд манипулацията, която се създава, по-любопитен е факта, че за последните 24 часа тази цифра не се е променила. Тоест за 24 часа, нито един българин не е станал щастлив. В публикацията, която е направена в blog.bg (част от Инвестор.БГ), се получава и друг любопитен момент - администраторите на Инвестор.БГ цензурират коментарите, като ги трият и се опитват да замажат положението. Статията най-вероятно е публикувана от конкурентен сайт. Възможно е и автора на самата публикация да трие коментара, макар и в един такъв да отрича това (по-късно и този коментар е изтрит).

В крайна сметка, изводът до който се достига е, че на данни на публичните компании в България трябва да се гледа изключително предпазливо. Също така не е препоръчително да създавате блогове или да добавяте съдържание на сайтове на Инвестор.БГ, защото неясните политики за модерирани и цензура, могат да засегнат Вашето съдържание или коментарите към него.

Казусът дори е засегнат в писмо до IAB, които по комунистически мълчат и не изразяват становище (премахнати са лични данни от е-мейла):

From: MS
Subject: Investor.bg - narushavane na moralnia i etichnia kodeks na iA Bulgara
To: ***@****.bg
Cc: ****
Date: Wednesday, July 13, 2011, 8:04 AM
Kakvi merki ste predprieme iAB otnostno tozi kazus? -
http://svejo.net/1191629-niesme-bg-misterii-ili-fiktivni-potrebiteli
Ste predpriemete li merki i kakvi? Ne e li tova narushavane na vashite pravila
 koito Investor.bg e priel kato pulnopraven chlen na iA Bulgaria.

 

Ochakvame vasheto stanoviste.

S Uvajenie,
*****

Нуве

Нуве

Нуве е блог за технологии, интернет, компании и реклама. От всичко по малко от погледа на един аматьор.

Уеб сайт: nouve.info Е-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.