Nouve

Блог за аматьорски изпълнения

онлайн търговия

Френският онлайн магазин La Redoute вдигна цените си за България, стана ясно от Фейсук страницата им. Начисляването на 20% такса върху поръчката, буквално вбеси и отчая редица български потребители.

Във форума на BG-Mamma, както и в страницата на La Redoute, редица техни клиенти са бесни, като някой дори цитират, че сумата, която DHL взема за доставка е 1 евро. Последното е доста съмнително, но не и невъзможно.

Вероятните причини за това решение могат да бъдат няколко:

  • Множество поръчки с ниска себестойност, което е минимизирало печалбите на La Redoute;
  • Свръхползване на промо кодове за безплатна доставка или допълнително намаление;
  • Увеличение на цената на транспорта, заради увеличението на цената на петрола (малко вероятно, защото промяната изглежда касае само България или България и минимален брой други държави);
  • Множество върнати поръчки, което генерира допълнителни разходи;
  • Измами при плащанията.

Във всеки случай, каквато и да е причината за това увеличение, то ще предизвика отлив на клиенти в онлайн магазина La Redout.

Редица клиенти ни уведомиха, че смятат да сезират КЗД и КЗП, тъй като това е дискриминационен подход, в иначе свободната икономическа зона на ЕС. Интересното е, че доставка до Непал е по-евтина.

Според читателите на BG-Mamma, таксата, както и безплатната доставка са въведени заради множество покупки на промоционални стоки (за по 1 евро) и едновременно ползване на промо код за безплатна доставка.