Nouve

Блог за аматьорски изпълнения

Вие бихте ли рискували с лаптоп втора употреба ? Избрана статия

Оценете
(1 глас)

Закупуването на нов лаптоп е инвестиция, която със сигурност ще даде отражение в бъдещето. Освен с по-мощни характеристики, новите модели се отличават и с повече екстри и функционалности. Но подобрените им възможности са основната причина за тяхната висока цена, която в немалко случаи се оказва непосилна за мнозина. Ето защо на пазара за компютри има цяла една отделна сфера, а именно търговия с лаптопи втора употреба. Важно е да се отбележи, че под преносими компютри втора ръка се има предвид устройства, които се предлагат единствено от лицензирани търговци, които могат да гарантират качеството на предлаганите продукти.

Лаптопите втора употреба безспорно имат своите предимства и недостатъци, повечето от които сме изброили в долните редове:

Ниска цена, добри, но ограничени възможности и влошен живот на батерията

Закупуването на втора употреба лаптоп е съпътствано с ниски разходи. В зависимост от техническите характеристики старите модели могат да бъдат до два пъти по-евтини, като по-този начин се дава възможност да се намери подходящ лаптоп за всеки бюджет. Но както при всяка друга техника, преносимите компютри втора ръка не разполагат с възможностите на съвременните модели.

Употребяван лаптоп от PCLife

Въпреки, че съществуват реновирани лаптопи с доста високи възможностти, те не могат да се конкурират с излизащите днес модели и не разполагат със същите параметри. В много от случаите също се наблюдава влошен живот на техните батерии, което е предпоставка за допълнителни разходи. Разбира се това напълно зависи от модела и начина на използване на устройствата. В немалко случаи лаптопи се връщат към търговците дори без да бъдат използвани, което увеличава шанса да се закупи надеждна употребявана техника на значително по-ниска цена.

Mного търговци на техника, но не всички са надеждни

Днес интернет пространството е неизменна част от търговията на всякакъв тип продукти и техника. В това число се включват също всички социални медии, чиито платформи се използват от бизнеса и частните лица, например Marketplace във Facebook.  Огромното наличие на търговци дава повече възможности на потребителите, но същевременно увеличава и риска от закупуване на ненадеждна техника. За препоръчване са лицензираните търговци, тъй като предлагат гаранция в цените на артикулите си. Разбира се, закупуването на лаптоп на ниска цена от частно лице също може да се окаже правилен избор. В тези случаи обаче риска от сдобиването с ненадеждно устройство е твърде висок, което би могло да доведе до неприятен опит и изразходвне на излишни разходи.

Заключение

Безспорно лаптопите втора употреба са отлична алтернатива на новите модели. Макар да отстъпват от по-свъременните преносими компютри, те също мога да разполагат с добри технически характеристики. Прибавяйки и ниските цени, на които са достъпни, всички реновирани лаптопи са определено добра инвестиция.

Това е така единствено в случаите, когато те се закупят от достатъчно надежден търговец, който да може да гарантира качеството на предлаганите компютри.
PCLife е лизензиран онлайн магазин за употребявана техника, в който можете да намерите изобилие от лаптопи DELL, HP и на други световноизвестни марки. Каталогът включва устройства в различен ценови диапазон, което позволява всеки да подбере най-подходящия модел за своите цели и бюджет.

Георги Георгиев

Георги Георгиев

Е-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.