Nouve

Блог за аматьорски изпълнения

Нуве

Нуве

Нуве е блог за технологии, интернет, компании и реклама. От всичко по малко от погледа на един аматьор.

Адрес на уеб сайта: http://nouve.info Е-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Когато търсим обзавеждане за дома си не желаем да правим компромиси с качеството и комфорта. Всеки от нас търси най-доброто за себе си и иска да превърне жилището си в истински рай, в който царят удобство и уют.

Светлината у дома не е никак маловажен фактор за комфорт и създаване на приятна атмосфера. Ясно е, че не можете да живеете като в аквариум с голи прозорци, през които всичко се вижда и прониква ярката дневна светлина. Подобно жилище би приличало на телевизионно студио, в което се излъчва реалити шоу, но не и на истински дом.

За да имате спокойствие, интимност и приятна атмосфера вкъщи вие се нуждаете от качествени и естетични щори и сенници. Само благодарение на тяхната функционалност и удобството, което ви осигуряват, вие можете да се почувствате по най-добрия начин и да си починете истински в собствения си дом.

Безспорно, когато говорим за многообразие от продукти и високо качество, което е доказано от годините, ние се сещаме за продуктите на Камакс. С Камакс вие можете да получите перфектен монтаж и идеални изработени по поръчка сенници, вертикални или алуминиеви щори, тенти и всичко необходимо за дома, офиса, вилата или вашето търговско помещение.

Фирмата съществува от 1994 г. и вече десетилетия произвежда слънцезащитни продукти от които има нужда всеки дом или обществена сграда.

Благодарение на дългогодишната си практика и непрекъснатото обновяване на асортимента, Kamax могат да удовлетворят всяко изискване от страна на клиента и да изработят продукти според индивидуалните желания. С поддържане на тесни бизнес контакти с чуждестранни вносители на материали и елементи за производство на щори, фирмата може да отговори на всякакви търсения от страна на потребителите. Достатъчно красноречив факт е, че Камакс изнасят своята продукция извън пределите на нашата страна и техни продукти се продават в страни като САЩ, Белгия и Швейцария.

Перфектните щори за вашия дом не са в сферата на вашите представи и фантазии, те могат да красят дома ви в кратки срокове, стига да се свържете с точната фирма производител.

Измежду големия избор на щори днес вие сте хората, които най-добре знаят от какво точно имате нужда и кои артикули ще бъдат подходящи за вашия интериор и екстериор. Останалото е въпрос на качествена работа и желание за взаимно сътрудничество.

 

Почистване на дома без съмнение е едно от задълженията, които най-малко обичаме, но и най-често вършим. Малка част от домакините обичат всекидневно да мият и чистят дома, просто защото това са доста трудоемки задачи. За съжаление, колкото и да ни обичат, членовете на семейството не винаги ни се отблагодаряват за отделените време и усилия. Когато фамилията е многобройна, винаги има нещо за чистене и в повечето случаи именно домакинята трябва да свърши тази работа.

За да не действате въпреки волята си и всеки път, когато ви се налага да почиствате да се лишавате от приятни мигове на отмора или любими занимания, можете да наемете фирма за почистване.

За наш късмет днес можем да ползваме какви ли не услуги – от бърза доставка на храна, до почистване на всяко ъгълче от къщата и ефективно привеждане на жилището в изряден вид след купон.
Хората, които не обичат да се занимават с битови проблеми и предпочитат друг да върши това, най-често се възползват от работата на професионалните хигиенисти. Екипите, които се занимават с почистване на дома в рамките на час два могат да направят така, че жилището ви да заблести. Това е вълшебен начин да постигнете изряден дом, без неразбория и мръсотия в него, което автоматично ви печели точки пред съпруга или свекървата.

Ако искате основно почистване на дома, не се колебайте да прехвърлите тези задължения на хората, които са се специализирали в това. За да приведете къщата си в ред с минимални усилия и максимален ефект не се изисква нищо повече от едно телефонно обаждане и заявка към почистваща компания.  Печелите чист дом, а приятната и чиста атмосфера в него със сигурност ще рефлектира върху вас самите и вашите приятели и близки.

Почистването на дома никога не е било толкова лесно и приятно, щом се прави от фирма, която разбира от работата си. Вие нямате грижа за набавяне на препарати и пособия, не се притеснявате от това дали ще ви стигне времето  за всичко, не хабите усилия и енергия в търкане и лъскане, а използвате времето и силите си за други, по-приятни занимания. Нима това не е страхотна идея, която улеснява живота ви и ви избавя от досадните домакински неволи?

Автор Анелия Георгиева

 

Да създаваш съвършен вкус и хранителни продукти с перфектен вид е въпрос на желание, опит и талант.
Приготвянето на храна изисква много търпение и любов от страна на кулинарите, точно поради тази причина това занимание не е за всеки.
Когато кулинарията е професия нещата стоят на по-високо ниво, съответно изискванията към професионалния пекар, сладкар или хлебар не са никак малко.

И докато при храните, приготвени в домашни условия можем да допуснем провали и грешки, когато става въпрос за производствен процес и търговия с храни, несполучливите крайни резултати могат да предизвикат загуба на клиенти и на пари.
Ето защо е важно да се работи по възможно най-професионален начин, със съчетаване на съвременните технологии на приготвяне на храни и традиционните, обичани от хората рецепти.

За да успеете в начинанието, вие се нуждаете от надеждни партньори. Това може да бъдат само професионалисти с богат опит в разработването на храни, добавки и подобрители, без които трудно можете да постигнете отлични крайни резултати в работата си.

За да намалите до минимум възможността от провали при приготвяне на хляб и хлебни продукти, торти, кексове и еклери, заложете на аромати за сладкиши, аромати за хляб, готови глазури и инстантни кремове. Употребата им значително ще намали вашите усилия в кухнята, ще оптимизира производствения процес, ще ви помогне за постигане на добър търговски вид на всеки един продукт.

Хлебарите добре знаят от какво значение е правилния баланс на съставките при приготвяне на различни видове хляб. За да ви е по-лесно да работите и за да можете да предложите на вашите клиенти по-богат асортимент от хляб и хлебни продукти, можете да използвате готови миксове за хляб, аромати за хляб и набухватели, които ще придадат чудесен вид и вкус на всеки тестен продукт.

За да съхраните хранителните качества и свежестта на вашите замразени продукти, използвайте подобрители за замразени изделия и подобрители за хляб.

Отличителните характеристики на съставките, които можете да използвате за приготвяне на кексове, палачинки и чийзкейкове са висококачествени продукти, съвършена текстура и страхотен вкус.

Когато вашата основна цел е постигането на качествен и траен краен продукт, вие трябва да помислите за всички възможности за подобряване на продуктите и разбира се, за атрактивна и модерна декорация.

Благодарение на широката гама от различни подобрители и добавки вие можете да реализирате своите кулинарни цели и да постигнете безапелационен успех.

 

През последните години хранителната индустрия се развива стремглаво. Все повече компании се насочват към производството на храни и искат да спечелят клиенти, които няма да ползват услугите им еднократно, а ще ги търсят години наред.

При наличие на толкова широко предлагане на различни видове храни, богат асортимент и разнообразие  не може да не се прокрадват и фирми, които не влагат нужното старание в продуктите, които произвеждат и вършат своята дейност главно с цел печалба. Разбира се, в случаите, когато се влагат по-малко продукти и те са със съмнително качество няма как да се постигне добър краен продукт.

За да сте конкурентно способни на пазара не е достатъчно да предлагате храни на по-ниски цени за сметка на качеството им. Съвременните потребители обръщат внимание на цената, но наред с това търсят все по-взискателно качествените продукти и са склонни да платят повече пари за тях.

С течение на времето хората се научиха да ценят своето време и да си спестяват часовете в кухнята, като често сами да приготвят торти, хляб и закуски, те избират добри фирми, които могат да им предложат храни на нужното ниво и на достъпни цени.

За да постигнете отлични резултати и спечелите верни клиенти, вие се нуждаете от всички качества на добрите предприемачи в хранително-вкусовия сектор.

Използването на съвременни методи на работа, правилен подход към дейността и отношението към клиентите може да бъде вашия трамплин към бизнес успеха. За да оптимизирате работата си използвайте активна закваска, готови миксове за блатове, подобрители за хляб. Малките помощници са изпитан начин да улесните работата си, да си осигурите отличен краен резултат и вашите храни да бъдат по-търсени и желани от клиентите.

Когато хлябът, кроасаните и блатовете, които вие произвеждате носят аромат, мекота и вкус, които са несравними с подобните продукти на други фирми, вие със сигурност ще бъдете предпочетени от потребителите.

За направата на храни, отличаващи се с трайност, добър търговски вид и хранителни предимства, определено се изискват усилия, старание и професионални умения. Не е лесно да се задоволи вкуса на все по-капризните потребители, но това е напълно възможно, когато стъпите на базата на разработки и проучвания на търсене и интерес към определени продукти.

Не бъдете небрежни към нито една страна от бизнеса си и не допускайте компромиси в това отношение – може би именно перфекционизма е ключа към вашия успех.

 

Destar е нова информационна агенция за Стара Загора и региона, която може да ви информира с авторски новини от Стара Загора и региона, новини от страната и по-интересното по света. Всяка новина се представя и мултимедийно, чрез авторски снимки, видео и аудио записи.

В онлайн платформата на информационна агенция Destar се дава възможност за изявява на граждански позиции и защитаване на права и адекватни коментари под всяка новина - използвайте тази възможност. Стара Загора има свой достоен представител в онлайн новинарските емисии, предлагайки качество на всяка публикувана новина и политическа безпристрастност.

В сайта destar.bg може да откриете всичко от Програма на телевизията на над 140 канала, където всяка промяна се отразява на време, до пълна информация за Община Стара Загора - където може да се получи полезна информация за актуални новини, предстоящи ремонти и промени в нормативната уредба на града. За всеки има по нещо – спортна информация, икономически новини, развлекателни рубрики, които са степенувани по важност.

Използвайки следния интернет адрес http://feeds.feedburner.com/destar-social може да се абонирате за ръчно избрани новини - само най-важните и интересни новини избрани от редактор на Дестар. По същият начин може да се абонирате само за дадена тематика. Например, ако се интересувате само от спорт, влезте в секция Спорт и там ще се покаже малко оранжево бутонче с адрес http://www.destar.bg/rss/%D0%A1%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82-cat8 за абониране за емисия, която осигурява само спортни новини.

 

 

На 20 ноември 2012г. в зала София на СТЦ Интерпред в град София едни от най-добрите български SEO лектори  ще изнесат лекции. Организатор е Interactive Seminars, част от дигитална агенция Interactive Share и SEOM.bg - интернет маркетинг агенция за SEO услуги, обучения и консултации. Лектори са Огнян Младенов, Васил Тошков, Лили Грозева, Любомир Любомиров и Димитър Димитров. Ще бъдат разгледани най-важните към момента SEO въпроси:

Кои сайтове пострадаха от Panda и Penguin ъпдейтите на Google? Как да предпазим новия си сайт от панди и пингвини? Как да създаваме качествено съдържание? Каквое Microdata, Речникът Schema.org, RichSnippets? Как да оптимизираме сайтове за англоезичен пазар? Как да направим така че ТВ, радио, outdoor и имейл маркетинга да работят за SEO. Много други въпроси.

Събитието е подходящо за SEO специалисти, хора управляващи уебсайтове, онлайн маркетинг специалисти, собственици на онлайн магазини, уебадминистратори, както и всички който се интересуват от оптимизация на сайтове. За да си гарантирате достъп до семинара е нужна предварителна регистрация и заплащане на такса.

Нормална регистрация: 190 лева (с ДДС)
Ранна регистрация - 20%: 152 лева (с ДДС) (само до 06.11.2012г.)

Промо код promo9295 от ganbox.com ви дава -30% отстъпка: 137 лева (с ДДС) (само до 06.11.2012г.) бърз адрес за отстъпка: http://goo.gl/9Cggf

Повече информация за семинара има в сайта interactive-seminars.com

 

Безплатно мобилно приложение Речник за Андроид устройства представи сайта http://rechnik.info - най-големият мултимедиен онлайн речник. Речникът работи без проблем на всички андроид устройства с версия 2.2 или по-нова. Може да търсите значението на думи на български и да го ползвате за превод от английски на български, както и от български на английски. Речникът се свързва с базата данни на сайта rechnik.info и извлича данните от там в реално време. Мобилното приложение е изчистено и с него се работи изключително лесно, защото има само поле за търсене на дума. В това поле може да се търси по дума, както на български така и на английски. Това мобилно приложение беше поръчано и програмирано с участието на сайта за SEO услуги Ganbox, както и независим Андроид разработчик Георги Димитров.

Сайтът rechnik.info съществува от 4 февруари 2009г. като бързо придоби популярност, заради уникалните си мултимедийни възможности и няколко интересни възможности, като ръчно въведени често бъркани думи, извеждане на думи близки до търсената и др.

Преди няколко месеца сайтът представи и версия на мобилно приложение за iPhone. Повече информация за приложението, както линк за изтегляне от към Google Playможе да прочетете в Речник блога.

 

Нетинфо АД излезе на печалба през 2010 г., след няколко години на червено. Приходите са нарастнали със скромните 39 хил. лв., но същественото намаление на разходите (идващо вероятно най-вече от VBOX7), обръща резултатите на компанията. Най-съществено е намалението на разходите за персонал от 3,576 хил. лв. през 2009 г. до 2,788 хил. лв. през 2010 г. Намаление на разходите има и във външните услуги, амортизации и други, но не чак от толкова съществено значение.

В разходите за външни услуги, за пръв път се появяват "разходи за групова такса", което вероятно са плащания към компанията майка за ползване на know-how, технологии и др.

Интересен е фактът, че след 31 декември 2010 г., Санома е придобила 100% от Нетинфо, превръщайки дружеството в ЕАД.

Групата е записала и 205 хил. лв. обезценки на инвестиции през 2010 г., като те включват и продажбата на дружествата (или дяловете в тях) на Амекси ЕООД, Намерими АД, Ксениум ООД (svejo.net).

Резултатите от тези продажби са както следва: Амекси: 144 хил. лв. загуба, Намерими и Ксениум: 82 хил. лв. печалба (през предходни години тези инвестиции са били изцяло обезценени). Напълно е отписана и инвестицията в Прометеус АД, в размер на 75 хил. лв.

* Данните са от консолидирания финансов отчет.

 

Сайтът на Инвестор.БГ за групово пазаруване публикува интересна цифра: "Ние сме 370 331 щастливи българи". Цифра, която иде да покаже най-вероятно броя на потребителите в сайта или поне оставя такова внушение в посетителите. Което разбира се се оказа, че не само не е вярно, а е невъзможно.

Отвъд манипулацията, която се създава, по-любопитен е факта, че за последните 24 часа тази цифра не се е променила. Тоест за 24 часа, нито един българин не е станал щастлив. В публикацията, която е направена в blog.bg (част от Инвестор.БГ), се получава и друг любопитен момент - администраторите на Инвестор.БГ цензурират коментарите, като ги трият и се опитват да замажат положението. Статията най-вероятно е публикувана от конкурентен сайт. Възможно е и автора на самата публикация да трие коментара, макар и в един такъв да отрича това (по-късно и този коментар е изтрит).

В крайна сметка, изводът до който се достига е, че на данни на публичните компании в България трябва да се гледа изключително предпазливо. Също така не е препоръчително да създавате блогове или да добавяте съдържание на сайтове на Инвестор.БГ, защото неясните политики за модерирани и цензура, могат да засегнат Вашето съдържание или коментарите към него.

Казусът дори е засегнат в писмо до IAB, които по комунистически мълчат и не изразяват становище (премахнати са лични данни от е-мейла):

From: MS
Subject: Investor.bg - narushavane na moralnia i etichnia kodeks na iA Bulgara
To: ***@****.bg
Cc: ****
Date: Wednesday, July 13, 2011, 8:04 AM
Kakvi merki ste predprieme iAB otnostno tozi kazus? -
http://svejo.net/1191629-niesme-bg-misterii-ili-fiktivni-potrebiteli
Ste predpriemete li merki i kakvi? Ne e li tova narushavane na vashite pravila
 koito Investor.bg e priel kato pulnopraven chlen na iA Bulgaria.

 

Ochakvame vasheto stanoviste.

S Uvajenie,
*****

 

Един от най-потайните онлайн бизнеси в България е този за оптимизацията за търсачки. Определено ако чуете думите SEO и SEO оптимизация и не бъркате съкращението с друго популярно (CEO, което се чете като Си И О, докато SEO се чете като Е Си О) то името, което ще изникне в главата Ви вероятно е това на Огнян Младенов, който е лицето на цялата индустрия в България. Той е собственик и управител на SEOM, най-известната компания предлагащи подобни услуги на нашия пазар.

През последната година нараства все повече конкуренцията в този бранш, като се наблюдава тенденция от самостоятелни играчи да се оформят като малки компании с по няколко човека персонал, които поетапно изместват физическите лица, специално що се отнася до работата с по-големи клиенти.

След SEOM, се случи и логичното, появи се и Averank, които са съорганизатор на традиционната вече SEO конференция (провеждана вече три години). Averank в момента се състои от трима човека (включително управителя и собственик Мартин Христов) и предлага разнообразни решения и услуги в сферата на интернет и онлайн маркетинга.

През 2008г. от уеб експерта Георги Стефанов беше създадена SEO компанията Ganbox, която много бързо зае своето заслужено място в бранша и се утвърди, като фирма, която предлага качествени SEO услуги. Към момента фирмата се състои основно от 5 души, както и външни сътрудници. Ganbox предлага SEO консултации за бизнес сайтове и дългосрочна SEO поддръжка.

За момента остава тайна, колко печаливши са компаниите за SEO оптимизация и онлайн маркетинг в България, но нарастването на конкуренцията е ясен сигнал, че приходите се увеличават. Пазарът все повече се фрагментира на компании, които се занимават изцяло с уеб дизайн и разработки, SEO и онлайн маркетинг решения, както и компании, които предоставят комуникационни услуги в сферата на социалните мрежи (за Social Me и други ще пиша друг път).

 

Страница 1 от 6