Nouve

Блог за аматьорски изпълнения

Георги Георгиев

Георги Георгиев

Е-мейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

В условията на пазарна икономика става все по трудно един бизнес да остане стабилен на пазара.

Много дружества не успяват да се преборят с конкуренцията и пристъпват към крайни решения - стартиране на процедура по ликвидация и заличаване на фирма.

При различните видове търговски дружества тези процеси протичат сходно, но има и някои съществени различия. Ще обърнем внимание на ЕТ, тъй като това е втората най-широко разпространена форма на правна регистрация в България, след ЕООД и ООД.

 

Как протича процедурата по закриване на Едноличен Tърговец?

 

Причните за достигането до решение по заличаване на ЕТ могат да бъдат не само нестабилността на пазара и липсата на печалба от дейността на предприятието. Такава необходимост може да настъпи при смърт на лицето, собственик на бизнеса, като наследниците не желаят да развиват дейността и пристъпват към заличаване на фирмата от ТР или в случай, че решавате да се занимавате с друго.

Процедурата при ЕТ е сравнително по-улеснена от тази при ООД и ЕООД - тук се спестява нуждата от генерално решение на съдружници за пристъпване към закриването, тъй като тук собственикът е един.

  1. Процедурата започва с получаване на необходимото удостоверение от страна на НОИ - удостоверение по чл. 5, ал. 10 от КСО, след уведомяването на институции за прекратяване дейността на фирмата и предаване на архивна документация и разплащателни ведомости за персонала, който е бил осигуряван. Това условие е задължително, тъй като в отговор НОИ издава удостоверение, което е приложимо към документацията, предавана към ТР.
  2. Следва подаване на Заявление за вписване на обстоятелства относно едноличен търговец – А1. Подаването на Заявление за дерегистрация на фирма по ЗДДС, в случай че фирмата е била регистрирана по ЗДДС, трябва да се осъществи в 14-дневен срок от заличаването на фирмата. Към приложимите книжа следва да се добави и Декларация за истинност, както и документ, че е внесена необходимата държавна такса за промяна на обстоятелства.
  3. Липсата или наличието на задължения към кредитори при ЕТ, ООД и ЕООД е ключов фактор. Докато при наличието на такива при ООД процедурата по закриването на ООД се утежнява, тъй като тези задължения трябва да бъдат премахнати в ликвидационният срок, за да се заличи напълно от Търговския регистър, а в случай че не успее, се преминава към обявяване на несъстоятелност. При ЕТ не е точно така. Тук лицето-собственик носи отговорност като физическо лице-титуляр пред кредиторите. Юридическата му регистрация като ЕТ му разрешава да извършва търговска дейност. Това означава, че ЕТ може да бъде закрито и в случай че има задължения. При ЕООД и ООД нещата са доста по-сложни. Там отговорността е с цялото имущество на фирмата, но не само с юридическата ѝ регистрация, а и с дяловото участие на съдружниците в нея. Това допълнително усложнява процедурата.

Предвидените в закона условия на така създалите се обстоятелства по ликвидация на ЕООД и ООД или в случая, който разгледахме, за закриване на фирма ЕТ, предвижда подготовка на изрядна документация, за да се завърши цялостния процес успешно. Бихте могли да се възползвате от услугите на адвокатска кантора, които биха ви съдействали при цялостната организация по закриването на фирма, оказвайки ви професионална помощ. Така бихте си спестили много нерви, чакане по опашки и грешки, заради които може да се наложи да плащате допълнителни държавни такси.

 

GENIUS HS-G700V

В днешно време е трудно да си представим истински геймър, който да не е “въоръжен” с всевъзможни устройства, повишаващи качеството на играта. Важен елемент от гейминга е присъствието във виртуалния свят на играта, което се постига с помощта на различни високотехнологични аксесоари.

 

Компанията Genius предоставя решение, което чувствително повишава удоволствието при игра – слушалките Genius HS-G700V. Продуктът съчетава виртуална 7.1-канална звукова система, 40 мм неодимови говорители и функция на вибрация. Тези характеристики имат за цел да създадат максимален реализъм при игра и да потопят потребителя напълно в дълбините на виртуалната реалност.

 

Слушалките Genius HS-G700V са преди всичко разработени за използване с персонален компютър. Въпреки това устройството е съвместимо и с различни видове плеъри. Слушалките използват интерфейс USB 2.0. Честотният диапазон на възпроизвеждане на звука варира от 20 Гц до 20 кГц. Genius HS-G700V представлява закрит тип слушалки. Кабелът е с дължина 2,5 метра. Габаритните размери на модела са 220 x 75 x 190 мм. Слушалките са с тегло 405 грама.

 

Genius HS-G700V имат внушителен вид. На пръв поглед наушниците изглеждат големи и масивни и създават представата за чувствително по-голямо тегло от реалното. Материалите, от които са изработени слушалките са традиционни – гъвкава пластмаса, съчетана с подсилващи стоманени елементи.

 

Дължината на слушалките се регулира плавно и се фиксира сигурно. Ергономичното управление на модела заслужава похвала. Регулаторът на звука се намира в лявата чашка на слушалките. Самият саунд изключително оправдава насочеността на Genius HS-G700V към заклетите геймъри. Звукът е чист и наситен. Динамичните игрови сцени се допълват от функцията на вибрация на слушалките.

 

Външното оформление на слушалките Genius HS-G700V е оригинално и изпълнено с вкус. Наличието на гланцирана повърхност на чашките на тези аудио слушалки добавя специфичен стил на устройството. Оригиналното регулиране на височината на звука повишава комфортът при използването им. Самото качество на звука може да бъде повишено чрез нагласянето на фини настройки и инсталирането на нови драйвери на персоналния компютър.

 

В заключение: милиони хора по света ползват слушалките на тази марка - било то в игри или за слушане на музика, или пък за гледане на филми. 7.1 каналният звук допринася за засилването на усещането за близост до събитията. Ще се чувствате така, сякаш сте вътре в играта / филма. И всичко това на достъпна цена!

 

Този материал, може би добър, бе написан от екипа на webselo.com - ние се занимаваме с писане на статии за сайтове и издания.